Göteborgs stad - International

Portal för Göteborg Stad med samlad information för internationella besökare.

Bakgrund

Upphandling tillsammans med Rubrik för att skapa en intenationell webb för Göteborg Stad.

Min roll

Skapade design och prototyp under upphandlingen samt prototyp, design och sitebygge i Drupal efter.

Besök sidan

Gbg topp

Grid

Innan sidan nådde Drupal testade vi olika grids i olika storlekar och utföranden. Valet blev i slutänden Salvattorre.js. Detta var en enklare lösning än vi först räknat med men passade också sidan väldigt väl.

Gbg topp
Hela stardsidan, som den såg ut 2015/11/23

Uppbyggnad

Sidan bygger på en enkel struktur där innehåll kan skapas som kategorier eller undersidor. Undersidor kan sedan kopplas till en kategori. Inne på en kategori (t.ex. Facts & figures) listas alla dess undersidor (t.ex. Business). På en undersida listas alla dess syskon. Listingen sker i samma typ av grid som på startsidan. Administratören har även möjlighet att manuellt lägga till andra kategorier/undersidor eller skapa externa länkar. För att hålla isär kategorierna grafiskt har varje kategori varsin färg som även alla dess undersidor ärver.

Gbg topp
Exempel på en kategorisida

En lite annorlunda utbildning

På Understandit håller jag en hel del utbildningar med kund. Inför utbildningen med Göteborg Stad behövde jag hitta ett smart sätt att förklara skillnaden mellan en kategori och en undersida samt hur dessa kunde innehålla externa länkar. Bor man i Göteborg får man passa på…

Gbg topp

Besök sidan